گیاهان دارویی + زالزالک + کویج + خفجه
زالزالک – کویج
زالزالک از دسته گیاهانی است که دارای میوه بوده و میوه های آن در فصل پاییز دارای طیف رنگی زرد تا قرمز می باشد که در رفع نارساییهای قلبی ، کاهش فشار خون ، رفع مشکلات گوارشی و درمان دیابت استفاده های زیادی دارند.
ارزش غذایی زالزالک
میوه زالزالک از میوههای محبوب و با حجم زیاد در ایران محسوب میگردد، این میوه در تمام جهان دارای طرفداران بسیاری است. زالزالک یک میـوه رژیمی نیز بوده که هم در مصـارف دارویی و هم آشپزخانه ها استفاده فراوانی دارد. این میوه قرمز رنگ دارای فواید زیادی بوده و میتواند مصرف آن منجر به سلامتی جسم انسان شود. آنتی اکسیدان و بیو فلاو نوئیدهای موجود در این گیاه ، برای سلامت قلب و عروق خیلی سودمند است. همچنین این میوه سرشار از مواد مغذی بسیاری از قبیل آنتوسیانیدین ها است. ویتامینها و پروتئین های موجود در این میوه عبارتند از: آب ، فیبر ، کربوهیدرات ها ، ویتامین D ، ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین K ، ویتامین C ، فولات ، ویتامین B ، تیامین ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، روی ، مس ، منگنز و سلنیم از ویتامینهای بیشماری است که در زالزالک وجود دارند.
انواع زالزالک
زالزالکها دارای انواع و گونههای مختلفی است که بر حسب نوع گونه ها ، خواص و مواد مختلفی دارند. این میوه در اروپا ، آسیا وآمریکای شمالی به مقدار بسیار زیای یافت می گردد و یک داروی خوراکی و گیاهی به محسوب میگردد. بطور کلی از نظر تفکیک رنگ ، این گیاه به سه رنگ زرد (نارنجی)، قرمز و سیاه تقسیم بندی می گردد ولی گونه اروپایی آن زرد و سیاه بوده و گونه شرقی آن کرکی و گونه مکزیکی هم وجود دارد.
خواص درمانی زالزالک:
– پیشگیری از سرطانها و مشکلات قلبی
– کاهش دهنده وزن
– درمان کننده عفونتهای رودهای و بهبود بخش عملکرد دستگاه گوارشی
– کاهش استرس و افسردگی با مصرف زالزالک
– بهبود بخش زخم معده
کاربردهای زالزالک
از برگ و گل زالزالک در تهیه دمنوشهای گیاهی مربوطه ، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. چای ، مربا ، دسر ، سرکه ، ترشی ، مکمل های غذایی حالتهایی هستند که مصرف زالزالک در آنها توصیه شده است و حتی مصرف خام میوه این گیاه از کاربردهای اصلی زالزالک میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید