قانون بیمه شخص ثالث + ماده ۴

قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

ماده۴ـ درصورت وقوع حادثه و نیز ایجاد خسارت بدنی یا مالی برای شخص ثالث:

الف ـ در صورتیکه وسیله نقلیه مسبب حادثه، دارای بیمه نامه موضوع این قانون باشد، جبران خسارات های وارده در حدود مقررات این قانون بر عهده بیمه گر است. در صورت نیاز به طرح دعوی در خصوص مطالبه خسارت ، زیان دیده یا قائم مقام وی دعوی را علیه بیمه گر و مسبب حادثه طرح مینماید. این حکم ، نافی مسؤولیت های کیفری راننده مسبب حادثه نیست.

در متن این قانون عنوان شده که در صورتیکه حادثه ای واقع شد و برای فرد یا افرادی ایجاد خسارت مالی یا جانی ایجاد شده باشد، بیمه شخص ثالث خودروی مسبب حادثه کفایت امر برای جبران هزینه های مربوط را خواهد کرد و شرکت بیمه گر بیمه نامه مذکور مسئول پرداخت هزینه های مربوطه است ، در صورتیکه طرف زیان دیده به نحوه و میزان جبران خسارت توسط شرکت بیمه گر، ناراضی و مدعی باشد، میتواند با شکایت از بیمه گر و نیز راننده مقصر حادثه نزد مراجع قضایی، اقدامات بعدی را انجام دهد، قطعا در صورتیکه دادگاه مذکور حکمی مبنی بر تحمل قصاص برای راننده مسبب حادثه صادر نماید، این موضوع ربطی به شرکت بیمه نداشته و راننده مذکور شخصاً باید این موضوع را دنبال نماید.

ب ـ اگز وسیله نقلیه ، فاقد بیمه نامه موضوع این قانون یا مشمول یکی از موارد درج شده در ماده (۲۱) این قانون باشد، خسارت های بدنی وارده توسط صندوق  ، با رعایت ماده (۲۵) این قانون نیز جبران خواهد شد. . در صورت نیاز به طرح دعوی در این خصوص، زیان دیده یا قائم مقام وی میتواند دعوی را علیه راننده مسبب حادثه و صندوق طرح می کند.

در این بند مانند بند الف، راننده مسبب حادثه دارای مصونیت کیفری نمیباشد و شخصا مسئول حکم دادگاه می باشد ولی کلیه موارد مربوط به تامین مالی خسارتهای حادثه مربوطه بعهده شرکت بیمه گر بیمه نامه مذکور است.

پ ـ اگر خودرو، فاقد بیمه نامه موضوع این قانون بوده و وسیله نقلیه با اذن مالک در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گرفته باشد، در صورتی که مالک، شخص حقوقی باشد، به جزای نقدی معادل بیست درصد(۲۰%) و در صورتی که مالک شخص حقیقی باشد به جزای نقدی معادل ده درصد(۱۰%) مجموع خسارات بدنی واردشده محکوم می شود. مبلغ مذکور به حساب درآمدهای اختصاصی صندوق نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود و با پیش بینی در بودجه های سالانه، صددرصد(۱۰۰درصد) آن به صندوق اختصاص می یابد.

تحت هیچ شرایطی خودروی خود را در اختیار افراد فاقد گواهینامه قرار ندهید، زیرا در صورت بروز هرگونه حادثه ای ، شما بعنوان مالک خودرو باید ده درصد کل خسارات بدنی را بغنوان جریمه بپردازید و برای موسسات و شرکتهای حقوقی که خودرو را در اختیار افراد فاقد گواهینامه قرار میدهند نیز بیست درصد از کل خسارت بدنی حادثه مذکور را بعنوان جریمه و جرای نقدی پرداخت نمایند.

 

جهت استعلام و خرید بیمه شخص ثالث خودرو، اینجا را کلیک نمایید.

 

امنیت خاطر را با ما در کنارتان احساس کنید:شرکت بیمه سایبان امن و آرام کوثر

تلفن: ۳۲۸۲۷۲۶۴-۰۲۶        ۳۲۸۲۷۲۶۵-۰۲۶          ۰۹۱۲۳۶۶۷۰۴۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا